HTML

Szerintünk így kellene

Hogyan kellene megjelennie az értelmi fogyatékos emberek érdekeinek a törvényekben? Szerintünk így. És szerinted? Szólj hozzá! Gyűjtsük össze együtt, hogyan is kellene!

Miért vannak kitiltva a szülők az iskolákból?

2012.10.03. 15:12 ÉFOÉSZ

Az értelmi fogyatékossággal élő gyermekeket is ellátó oktatási intézményekben elterjedtté vált az a gyakorlat, hogy a szülők reggel és a tanítás végén az utcán, a kapuban, jobb esetben a portánál várhatják meg gyermeküket.

A hozzánk forduló szülők sérelmezik, hogy nem mehetnek fel az osztálytermekbe, ezért nem tudnak a gyermeküket oktató pedagógussal kapcsolatot tartani, nem tudnak a személyesen tájékoztatást, tanácsot kérni – amely különösen a szavakkal nem kommunikáló fogyatékossággal élő gyermeket nevelő szülők számára jelent nagy nehézséget.

Az iskolák arra hivatkoznak, hogy a látogatás rendjét a házirend rögzíti, melyet nekik be kell tartaniuk.  

A megfelelő működés fenntartása érdekében természetesen az oktatási intézményeknek gondosan meg kell szerveznie a szülők fogadásának rendjét, azonban úgy gondoljuk, hogy minden szülőnek lehetőséget kell biztosítani arra, hogy a pedagógusokkal rendszeresen, személyesen is kapcsolatot tarthasson, különösen olyan intézményben, ahol fogyatékos gyermekek oktatása zajlik.    

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintunkigy.blog.hu/api/trackback/id/tr944817971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása