HTML

Szerintünk így kellene

Hogyan kellene megjelennie az értelmi fogyatékos emberek érdekeinek a törvényekben? Szerintünk így. És szerinted? Szólj hozzá! Gyűjtsük össze együtt, hogyan is kellene!

Észrevételek a Munka Törvénykönvéhez

2011.11.10. 13:22 ÉFOÉSZ

Amikor az új Munka Törvénykönyvének első tervezet megjelent, az ÉFOÉSZ is megfogalmazta ezzel kapcsolatos javaslatait. Kifogásolta többek között, hogy hiányzik az ésszerű alkalmazkodás követelménye és az esélyegyenlőségi terv készítésének kötelezettsége, bizonytalan és összemosódik a cselekvőképesség–munkaképesség, valamint az egészségkárosodás–fogyatékosság fogalma.

Szerintünk így kellene módosítani - mondtuk akkor (2011 augusztusában).

A tervezet 2011 novemberében átdolgozott formában került ugyan az országgyűlés elé, ám az értelmi fogyatékos embereket érintő részek továbbra is számos problémát vetnek fel.

Továbbra is fontos leszögezni: cselekvőképtelen munkavállaló márpedig nem létezik!

Szerintünk így kellene módosítani most a Munka Törvénykönyvét.

Szólj hozzá!

Címkék: munka munka törvénykönyve cselekvőképesség

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintunkigy.blog.hu/api/trackback/id/tr43368261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása