HTML

Szerintünk így kellene

Hogyan kellene megjelennie az értelmi fogyatékos emberek érdekeinek a törvényekben? Szerintünk így. És szerinted? Szólj hozzá! Gyűjtsük össze együtt, hogyan is kellene!

Jogszabályi malőr miatt nem kapnak fizetést

2012.02.14. 16:57 ÉFOÉSZ

Nem készültek el a végrehajtási utasítások az év végén elfogadott államháztartási törvényhez, így jelenleg semmilyen pályázati kifizetés nem indulhat el. Emiatt nem kaptak pénzt a szociális szolgáltatásokat működtető szervezetek.

Ennek a jogszabályi malőrnek súlyosabbak a következményei, mint gondolnánk: a támogató szolgálatoknál dolgozó szakemberek januárban nem kaptak fizetést, ahogyan a szociális foglalkoztatásban résztvevő fogyatékos emberek sem. Azaz év eleje óta több tízezer ember látja el a munkáját – egyébként közfeladatot – ingyen: kíséri el például a látássérült gyermeket iskolába, vagy szállítja rendszeresen orvoshoz az erre rászoruló értelmi fogyatékos embert. A folyamattal kapcsolatban a legnagyobb kérdés: hol a vége?

December végén azt hittük: a fő gond „csak” az lesz, hogy a szűkülő kapacitásokkal működő szolgáltatók egyik napról a másikra jelentik be, nem tudnak ellátni egy-egy családot – például nem viszik többé iskolába az egyébként tanköteles gyereket.

Azóta világossá vált az is, hogy – egy „apró” jogalkotási hiba miatt – a még megmaradt feladatokat is kénytelenek anélkül ellátni, hogy ezt bárki finanszírozná. Hamarosan megérkeznek a legnagyobb mínuszokat követő közüzemi számlák – mind a szolgáltatók irodáiba, mind a dolgozók otthonába. Ha napokon belül nem kapnak pénzt, ezeket senki nem fogja tudni kifizetni.
 

Szólj hozzá!

Címkék: pénz civilek normatíva támogató szolgálat

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintunkigy.blog.hu/api/trackback/id/tr34104921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása