HTML

Szerintünk így kellene

Hogyan kellene megjelennie az értelmi fogyatékos emberek érdekeinek a törvényekben? Szerintünk így. És szerinted? Szólj hozzá! Gyűjtsük össze együtt, hogyan is kellene!

Legalább láthassák a saját munkaszerződésüket!

2011.11.16. 16:06 ÉFOÉSZ

Már több alkalommal eljuttattuk a észrevételeinket, javaslatainkat a döntéshozóknak a Munka Törvénykönyvének főként értelmi fogyatékos embereket érintő kérdéseivel kapcsolatban.

Sajnos képtelenek vagyunk elérni, hogy a gazdasági tárca egyáltalán megfontolja azt, hogy az értelmi fogyatékos emberek és törvényes képviselőik együtt írják alá a munkaügyi jognyilatkozatokat. Számunkra azonban nagyon fontos, hogy ha az érintett személyek aláírása nem is lehet érvényességi feltétel, akkor is biztosítsák valamilyen módon, hogy legalább jelen lehessenek a szerződéskötésnél, és megismerhessék annak főbb tartalmát.

Igen, kedves olvasó, az ÉFOÉSZ tehát most azért küzd, hogy azok a cselekvőképtelen értelmi fogyatékos emberek, akikről a munkáltatók és a gondnokok is úgy gondolják, hogy feladatokat bíznak rájuk, és a munkabérért cserébe együttműködést várnak tőlük, legalább jelen lehessenek, amikor a saját munkájukról szerződést köt két másik ember.

Szerintünk tehát így kellene módosulnia a törvénytervezetnek.

 

21. § (5) A cselekvőképtelen személy nevében törvényes képviselője tesz jognyilatkozatot. A cselekvőképtelen személy jogosult a jognyilatkozat megtételekor jelen lenni, a jogügylet tartalmát megismerni és azt kézjegyével ellátni.

 

Szólj hozzá!

Címkék: munka munka törvénykönyve cselekvőképesség módosító

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintunkigy.blog.hu/api/trackback/id/tr103387483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása